De zomer voorbij, de winter begonnen

[singlepic id=136 w=320 h=240 float=left]Nu dan eindelijk de zomer voorbij is, de herfstkleuren in de bossen weer een genot zijn om naar te kijken , de klok verzet is zodat het weer een uurtje eerder donker wordt, gaan we vanzelf weer wat meer binnen leven. En zo zit ik weer eens wat vaker achter mijn PC.

De oplettende weblog volger heeft gemerkt dat de weblog verhalen zijn gestopt in het voorjaar (toen hier de drukte begon) en zou haast denken dat na het aanleggen van de septic tank septic het leven hier gestopt is. Niets is minder waar, we mogen rustig stellen een heel goede en drukke zomer gehad te hebben, met weer een sterke groei in het aantal bezoekers. Vooral het “overnachten onderweg” vanaf de A31 zorgt voor een goede bezetting in de zomermaanden.

En over de septic tank septic : Gelukkig werkt het afvalwater systeem. Ook al kost ons dat weer het nodige denkwerk over wat wel en wat niet in de septic tank terecht mag/moet komen. En de nodige producten om het bacteriële leven in de septic tank aan de gang te houden. Voor de camping betekent dit dat de caravans die hun chemisch toilet willen legen het niet meer via het toiletafvoer kan doen. Gelukkig is er nog een oude put die de septic tank omzeilt.

Omdat wij dagelijks veel schoonmaakwerk aan kamers, badkamers en ook veel was hebben, dus veel schoonmaak- en wasmiddelen gebruiken zijn we helemaal overgegaan op biologische/ecologische producten voor afwas, was, toiletreiniging, badkamerreiniging en alles waarvoor schoonmaakmiddelen nodig zijn. Bijkomend voordeel, het ruikt veel lekkerder dan de “chemische” middelen die we daarvoor gebruikten. Geen prikkelende ogen meer maar een heerlijke mint geur!

Het biologisch winkelen lijkt wel een beetje verslavend, want omdat we nu regelmatig de biologische winkel bezoeken komen er steeds meer producten vandaan die ook op tafel komen. Behalve de groenten want die halen we altijd al uit onze eigen (biologische) tuin. Maar tagliatella van spelt of het graansoort quinoa komen nu regelmatig bij ons op tafel.

Verder is het nu een tijd van veel lezen, (achterstallige) administratie verwerken, nieuwe ideeën ontwikkelen en in gang zetten voor het komende seizoen.

[singlepic id=142 w=320 h=240 float=right] Ook het verwerken van de binnengehaalde oogst is nog in volle gang. Zo gaan de laatste producten van het land nog in vriezer of weckpot en zijn we nog steeds appels aan het persen voor appelsap.Er is zelfs een selectie van onze appeloogst naar een regionale appeltentoonstelling gegaan.  Deze was georganiseerd om de oude appelrassen uit de streek te inventariseren, zo hebben we weer de nodige kennis rond onze appels opgedaan. De kweepeer is als gelei al in diverse potjes beland: heel lekker bij een stukje comté kaas of oude Hollandse kaas.

Voordat we bovenstaand verhaal konden plaatsen hebben wij de afgelopen weken nog een bezoek aan Nederland gebracht. Bij thuiskomst is het winterseizoen met sneeuw en kou begonnen. binnenkort dus meer hier te lezen

Deel dit bericht:

5 reacties

 1. He, eindelijk weer een stukje tekst, binnenkort vast weer mooie sneeuwlandschappen.

  Groentjes

 2. Hey, we hadden al een tijd niets meer kunnen lezen. Leuk dat er nu wat meer tijd voor is en dat we kunnen volgen waar jullie mee bezig zijn. We komen in het voorjaar nog wel langs.

  Groet,
  André en Ida

 3. Leuk om weer te lezen.
  Nog leuker dat we elkaar vorige week gezien hebben.
  Weer lekker bijkletsen en de tijd vloog voorbij.
  Wie weet kunnen we nog langskomen voor we “open” gaan.

 4. Hoi Eric,
  Ik miste de nieuwsbrief wel een beetje!
  Wat betreft de septic tank:
  diverse “eco” campings vinden legen van het chemisch toilet op de septic tank goed als er gebruik wordt gemaakt van Aqua Kem Green van Thetford.
  Groetjes,
  Hanneke

 5. Hoi Pap en Mam, leuk dat er eindelijk weer is een stukje op het internet wordt. Ik ben heel benieuwd hoe het er allemaal bij ligt. tot binnenkort.

  Groetjes Ralf

Reageren is niet mogelijk