Januari 2014, tijd voor ontspanning, tijd voor klussen

Klussen

We bereiden ons al vast voor op het nieuwe seizoen door hier wat kleine en daar wat grotere aanpassingen te doen in de kamers en de gemeenschapsruimte.

Nieuwe entree

Gat maken in muur voor nieuwe voordeurZo is Eric een nieuwe entree voor de gasten aan het maken waardoor het ook makkelijker wordt om van de kamers naar het terras te komen.Daarvoor was het nodig de dikke muur aan de tuinkant door te breken…hopelijk over een paar weken enkele plaatjes met een deur erin!

 

Doorbraak in achtermuur op A-RigaudGat in muur voor nieuwe entree A-RigaudOpening in achtermuur op A-Rigaud

Electra

Onze zoon Ralf heeft zich deze winter voor een vijftal weken bij ons gevoegd om even weg te zijn uit het Nederlandse en ons hier te helpen met klussen.( zie ook de foto’s hierboven) Met geweldig geduld en doorzettingsvermogen heeft hij de groepenkast verplaats en opnieuw ingericht. Resultaat een mooi overzichtelijke groepenkast met wel 30 ! groepen, de nodige aardlekschakelaars en alles in de nieuwe kast ondergebracht. Met alle activiteiten hier is het wel nodig om een evenwichtige verdeling te hebben in de stroomvoorziening van bijv. wasmachines, droger, vaatwassers, ovens, koelkasten, vriezers en niet te vergeten de boilers voor de warm water voorziening. Alles in meervoud bij ons.

oude situatie ( ja ja, Eric schaamt zich wel een beetje …. 馃檪 )

oude situatie electra A-Rigaud groepenkast + hoofdschakelaar op A-Rigaud oude situatie

 

 

 

nieuwe situatie, aansluiting + meter op oude plek, de groepenkasten op de nieuwe plek, met een duidelijke onderverdeling en alles goed verdeeld over de drie fasen:

Hoofdschakelaar en meter met doorlussen 3 fasen Nieuwe groepenindeling en opbouw op A-Rigaud nieuwe groepenkasten op A-Rigaud

Samenwerking

We overleggen momenteel met verschillende collega鈥檚 over een eventueel gezamenlijk te varen koers en promotie van ons departement de Haute Sa么ne. Telkens onder het genot van een maaltijd en een glaasje bij 茅茅n van ons thuis  proberen we uit te vinden waar we samen sterk in zijn en waar we van elkaar kunnen leren. O.a. zijn we samen nieuwe activiteiten/arrangementen aan het opzetten: het eerste resultaat is een 7 daagse wandelvakantie waarbij je steeds enkele dagen op elke locatie logeert en van daaruit wandelingen of fietstochten maakt. Een geweldige manier om de heel verschillende locaties te leren kennen en niet in het minst de zeer gevarieerde omgeving te ontdekken! We noemen het  Rondje Haute Sa么ne   en een nieuwe op Nederland gerichte website over de streek is in ontwikkeling: de Haute Sa么ne.nl  nog niet af, maar toch maar vast genoemd!

Ontmoetingen en ontspanning

De ontmoetingen met gasten in de winter geeft toch een wat andere sfeer dan de zomerse uitgelaten zonnige vakantie stemming. De rust en tijd die we in deze tijd van het jaar hebben nodigen uit tot ontspannen gesprekken tijdens de maaltijd en brengen ons vaak bijzondere verhalen. Onlangs mochten we gasten uit de V.S.  ontvangen, die daar een biologische boerderij hebben met een educatiecentrum erbij: geweldig om samen een avond te praten over hen en onze idee毛n: voor allen een stimulans!  Ze hebben een leuke website, neem rustig eens een kijkje!
In deze tijd van het jaar hebben we voor onszelf de rust en tijd om regelmatig een wandeling te maken in de mooie natuur hier. Het ontdekken waar het wild zich ophoud en het genieten van de mooie vergezichten. De natuur geeft nog steeds, ook midden in de winter, allerlei producten die ik in de keuken kan gebruiken. Zoals de enorme hoeveelheid rozenbottels die hier voor het grijpen hangen, waar ik rozenbottelsiroop van maak, flessen vol!

Ook voor het maken van kerstdecoraties hoefde ik niet ver te zoeken. Hulst met rode bes, mooie mossoorten, mistletoe en allerlei takjes goed om ook hier het huis even in kerstsfeer te brengen.

Brand(je)

Net na de kerst werden we onaangenaam verrast door een lokaal brandje in de stookruimte, waarbij de compressor en het noodaggregaat zichzelf in de as hebben gelegd. We hebben veel geluk gehad en de Facebook volgers hebben dit al wel mee gekregen. Ondertussen weten we ook hoe dit verzekeringstechnisch opgepakt wordt. En dat valt niet tegen. Op een eigen risico na wordt alles op nieuwprijs vergoed. Dus is het gelukkig vrij eenvoudig om de spullen te vervangen.

Chgambres d'h么tes A-Rigaud brand 2014 Brand bij Chambres d'h么tes A-Rigaud Brandschade op A-Rigaud

 

 

 

 

De winterwerkzaamheden zoals het website beheer, en alles wat daarbij komt kijken komt voor Eric鈥檚 rekening. Via onze website komen er al weer de nodige reserveringen binnen, zeker voor een overnachting onderweg worden we veel gevonden!

Ook houdt hij zich bezig met de nieuwe bouwplannen en alles wat daarvoor geregeld en in gang gezet moet worden. Een hele bureaucratische opgave en veel rekenwerk. We willen graag zoveel mogelijk ecologisch verbouwen, d.w.z. gebruik maken van natuurlijke materialen, materiaal uit omgeving en streek, zonne-energiesystemen en isolatie van b.v. houtwol, afvalwaterverwerking via een modern micro zuiveringssysteem etc.
Ondertussen zoek ik tussen een bijna onuitputtelijke voorraad recepten,(papier en internet) altijd weer naar nieuwe idee毛n om uit te proberen en te beoordelen. Verder is het een mooie tijd om dingen uit te zoeken en op te schonen.
De temperatuur buiten is af en toe al weer zo aardig aan het oplopen dat het weer prettig wordt om lekker buiten de boel op te schonen. Heel mooi om te zien dat de voorboden van de lente al aanwezig zijn. Zo heb ik een aantal kruiwagens vol met het blad van de wingerd weer opgeruimd. De muur aan de straatzijde is daar mee bedekt en dan zie ik dat de narcis- en tulpenbolletjes al weer een flinke groeispurt gemaakt hebben. Binnenkort weer een kleurige boel! Er moet met dit zachte weer ook al wel weer aan onkruid wieden gedaan worden want anders is alles zo weer onbedoeld groen.
Kortom, we zijn lekker bezig nu en bereiden ons voor op een mooi seizoen straks.
Hartelijke groet uit Bourguignon les Morey,

Eric & Jenny Horstman

 

 

Deel dit bericht:

3 reacties

 1. fijn te lezen dat jullie weer boordevol leuke plannen zitten!
  suk6 met de uitvoering ervan!
  lieve groetjes uit Hengelo
  Martijn en Jeltje, Ruben, Simon

 2. Lekker druk bezig, nu nog het lente zonnetje erbij, om weer op te laden voor de zomer.
  Groet uit het Hengelose

 3. Leuke foto’s! En leuk stukje, lekkere productieve winter al tot nu toe!

Reageren is niet mogelijk