Naar buiten !

Nu de zon ons weer naar buiten lokt, ronden wij onze binnen klussen af. Zo hebben wij deze winter schilderwerk binnen, en allerlei opfris werk van keuken, kelder tot zolder aangepakt. Nu kunnen wij weer fris het nieuwe seizoen tegemoet.

Onze ervaring is dat we vanaf half maart zoveel mogelijk buiten leven. De tuinmeubelen krijgen weer hun plekjes op terras of cour. De bloemen borders worden van onkruid ontdaan en de moestuin wordt klaargestoomd voor gebruik. Als het even kan zijn we voor de koffie en de lunch buiten te vinden.

Dit voorjaar is er een klus gepland voor het verfraaien van de cour. De binnenplaats bij de voordeur. Het oude houten hekwerk wordt vervangen door een nieuw aluminium hekwerk. Het oude grint wordt ook vervangen voor een nieuwe frisse kleur grint. En het grint dat weggehaald wordt krijgt een tweede leven als bedekker van het worteldoek dat we aan de zijkant van het huis tussen de rozenstruiken hebben gelegd. Al met al is het de bedoeling om het geheel mooier en onderhoudsvriendelijker te maken. Het wachten is nu nog op de bestelde planten bij een Franse firma om de diverse taluds van nieuw (bloeiend) groen te voorzien.

Zo nu en dan bezoeken wij een tentoonstelling of maken eens een uitstapje in een van de mooie plekjes of steden in de omgeving. Zo hebben we een tentoonstelling bezocht van de in Bourguignon wonende kunstenares Alexandra Vossen. Zij exposeert tot begin april in het gemeentehuis in Vesoul. Een verrassend mooi ingerichte omgeving waarin haar schilderijen en beelden goed tot hun recht komen. Ook kregen wij van een bevriende Franse kunstenares een leuk vlechtwerk van wilgentakken om ten toon te stellen en de belangstelling te peilen voor haar vlechtkunsten waarvoor zij de opleiding heeft gevolgd aan de mandenmakers hogeschool in Fayl-Billot. Dit kunstwerk staat nu nog in de knop maar het is de bedoeling dat het een bloeiperiode van minstens een half jaar heeft.

Wij hebben deze winter periode ook menigmaal een bezoekje gebracht aan de stad Dijon, een leuke stad voor bezichtiging en ook om te winkelen. Om deze stad te ontdekken is het de moeite waard om de zogenaamde ‘uiltjes route” te volgen, via koperen “uiltjes” in het trottoir kan je op je gemak allerlei bezienswaardige gebouwen bewonderen. Bordjes met uitleg in meerdere talen sieren de gevels van deze bezienswaardigheden. Op de meeste dagen van de week (behalve op woensdag) is een bezoekje aan de overdekte markthallen ook zeer de moeite waard. Heerlijke verse producten zoals kaasjes, (biologische) groenten, vis en vlees en natuurlijk de mosterd uit Dijon. Wel belangrijk om te onthouden is dat alle markten in Frankrijk in principe ’s morgens geopend zijn. En dan is het fijn om tussen de middag één van de vele restaurantjes te bezoeken voor een lekkere lunch. Fijn om na een dag winkelen ’s avonds thuis niet meer te hoeven koken. Eenmaal thuisgekomen, met een glas wijn in de hand de zon onder zien gaan.

Met het vooruitzicht op een mooie zonnige volgende dag thuis in Bourguignon Lès Morey.

Hartelijke groeten van Eric en Jenny

Deel dit bericht:

3 reacties

 1. wat fijn te lezen dat de lentekriebels in leuke ideeen worden omgezet! hoop dat ook dit seizoen velen de weg naar jullie (weer) kunnen vinden!
  lieve groetjes,
  Martijn en Jeltje
  Ruben
  Simon

 2. Ik ben weer helemaal bijgelezen, heerlijk dat het buitenleven weer begonnen is. Dat van die uilenkopjes hoorde ik van mijn jongste dochter, die met mijn zwager de stad in was gegaan. Ik was helemaal verbaasd over het zwaar voerstroomde riviertje Rigolette, die je normaal gesproken waarschijnlijk haast niet ziet stromen. Wie weet tot een treffen in mei als we op onze eigen stek zijn.

 3. Wat klinkt het allemaal weer heerlijk zeg! Op naar een mooie zomer!
  x

Reageren is niet mogelijk