rondom pasen 2012

nieuwe hekwerk

Heerlijke tijd het voorjaar. Alles buiten weer netjes maken. De cour verfraaien met nieuw hekwerk, nieuw grint. En dan kunnen de tuinmeubelen weer naar buiten. De hogedrukspuit wordt door Eric volop ingezet om muren en terrassen weer schoon te krijgen.

cour zijde

Proberen de tuin naar onze hand te zetten. Zo vroeg in het jaar is dat altijd weer een uitdaging. Voordat alles uitbundig gaat groeien en bloeien is het nog te overzien om hier en daar wat structuur aan te brengen. Een haagje hier, een border daar, ja zo lijkt de tuin maakbaar. Nieuwe aanplant, verplanten in verband met nieuwe ideeën. Stekken nemen en weer uitplanten.

De moestuin weer helemaal opnieuw opbouwen. Deze keer verrijkt met oude stalmest. Dan planten, zaaien en over een week of wat moeten alle 600 m2 weer gevuld zijn met dat wat wij uit de tuin willen eten. De kleine kas is een mooi hulpmiddel om het zaaigoed te laten groeien voordat het de tuin in kan. Verder gebruik ik de ramen op het zuiden als binnen kas waar de verspeende tomaten, paprika’s en aubergine nog even mogen doorgroeien voor ze de tuin in gaan. En dan moet de kans op nachtvorst voorbij zijn. Na ijsheiligen dus (vanaf 15 mei) dan kunnen deze planten de tuin in tot die tijd is het nog even in de wacht blijven staan en uitgroeien tot stevige planten.

De magnolia in bloei

Regelmatig een paar uur in de tuin is ook een sportieve bezigheid. Tuinieren kost al snel enkele uren achter elkaar. Dat weten de spieren dan ook aan het eind van zo’n sessie. Sportschool Bourguignon zal ik maar zeggen.

Mooi om tussen de bloesems van de fruitbomen te kunnen zijn. Het groeiseizoen is begonnen, het gras groeit weer, dus de koeien zijn weer buiten, de koolzaad velden zijn weer geel ( een prachtig seizoen voor een wandelvakantie) en hier moet het gras al weer gemaaid.

Tijd om de bloembakken te vullen met geraniums, dit jaar maar eens geheel in Franse stijl. Rode en roze geraniums door elkaar. Inburgeren heet dat.

Een voorjaar groet uit Bourguignon les Morey

Jenny

Deel dit bericht:

5 reacties

 1. Zo ziet er mooi uit hoor het hekwerk. De magnolia is ook supermooi, (De magnolia in mijn tuin staat ook al weer vol in de bloei)

  Groetjes,

  Ralf

 2. Een heel ander gezicht zo’n nieuw hek. Het staat erg mooi met de rest van huis. Groetjes, André en Ida

 3. Ìk voel de Franse zon bijna op mijn bol als ik je stukje lees. Het wordt hoog tijd om eens weer die kant op te komen.
  Ik begin te twijfelen aan mijn keuze om weer een studie te beginnen…vergt veel te veel tijd ;-))

 4. Mooi geworden het nieuwe hek!!! 😀
  Geniet van het zonnetje en de tuin!
  Lfs

 5. wat een noeste arbeid alweer! hoop dat alles zo groeit en bloeit als je nu voor ogen hebt! groetjes uit een druilerig Hengelo

Reageren is niet mogelijk