voorjaarsgevoel 2013

Vergeten……..

Terwijl ik bezig ben met het schrijven van een nieuwe blog (29-1-2014…) zie ik dat er nog een eerder geschreven verhaal klaar staat zonder dat deze ooit gepubliceerd is. Dat is jammer natuurlijk dus nu maar even een inhaalslag maken met de verhalen. Dit verhaal had ik in april 2013 geschreven. Daarna vergeten te publiceren ( noot eric: niet aan toe gekomen )

Morgen dan maar het nieuwe verhaal!

Voorjaarsklussen

We zijn hier vanaf februari al veel buiten voor de diverse voorjaarsklussen. Zo eindigt het wintergevoel op het moment dat de wijngaard snoei nodig is. Vanaf dan (februari/maart) is de ene na de andere buitenklus aan de beurt. Het fijne van dit seizoen is dat het opschonen van tuingedeelten zo goed zichtbaar is. Het onkruid groeit nog niet zo hard en is nog makkelijk te verwijderen.

Nieuwe ideeën, zoals nieuwe aanplant op het talud. We zijn vorige week op een veld in de regio verschillende soorten wilgentenen gaan snoeien. Met  dit materiaal is het vlechten van hagen of  afscheidingen weer een nieuwe uitdaging.  Een gedeelte van de wilgentenen heb ik al weer herplant om een eigen veld te creëren en zo elk jaar opnieuw vers materiaal voorhanden heb om nieuwe vlechtwerken te maken.

Wilgentenen vlechtwerk in de tuin van Chambres d'hôtes A-RigaudVan wilgentenen heb ik inmiddels voor de moestuin een paar afscheidingen gemaakt. Leuk om te doen, al merk ik wel dat ik moet opletten hoe ik mijn krachten gebruik met het plaatsen van de haag. Het heeft me naast een mooie haag ook een paar maand nekklachten opgeleverd.

Rioolwerk

Eric heeft inmiddels een grote klus geklaard. Dat betrof het laatste oude stukje riool dat nog vervangen moest worden door nieuw. Inmiddels is er van dat vele werk niets meer te zien.

riool-3 riool-1 riool-2

 

 

 

Eendeneieren

De natuur loopt uit. Knoppen worden dikker, Forsythia kleurt het landschap geel en de Magnolia laat zijn wit/roze bloemen zien.eendeeieren op A-Rigaud In de bovenste vijver heb ik een eendennest ontdekt met 12 eieren erin. Nu nog afwachten of we de eenden niet teveel storen en ze hun taak van het uitbroeden zullen volbrengen.

 

 

Ook de campingweide is al weer voor de eerste keer gemaaid dit jaar en zo gaan we rustig richting buiten leven, werken maar ook lekker zitten, relaxen, eten en genieten van het seizoen.

Mooi 2013!

 

 

 

Deel dit bericht:

Eén reactie

  1. Ben benieuwd naar de blog van 2014 😉

Reageren is niet mogelijk