Werk in uitvoering

[singlepic id=127 w=320 h=240 float=left]Tijd voor klussen, biologische ontdekkingen en het beginnende buitenleven.
Nu de vorst uit de grond is en het binnen in de schuren weer wat aangenamer verpozen wordt is het de tijd om nog even de klushanden uit de mouwen te steken,voordat al het zomerse werk ons daar geen tijd meer voor gunt. Dus wordt er hard gewerkt om onze privéstek bewoonbaar te krijgen en wij weer kunnen verhuizen binnenshuis van onze “chambre d’Hôtes” kamer naar ons eigen domein.

 [singlepic id=134 w=160 h=120 float=]Vooruitgang betekent – helaas-  altijd eerst een heleboel rommel en de boel op de kop. Ook is deze winter de eetkamer onder handen genomen: het elektriciteitsgebeuren is vervangen en weggewerkt, Er is een nieuwe wand geplaatst en uiteindelijk is er gestoffeerd met een paar nieuwe gordijnen zodat alles er weer fris uitziet. 

Ook is een maand geleden de camping aangepakt. Zes plekken zijn mooi vlak getrokken zodat de kampeerder hier op een mooie vlakke ondergrond van het uitzicht kan genieten. [singlepic id=120 w=160 h=120 float=right]Op deze plaatsen is het originele gras/kruidenmengsel gezaaid waaruit de camping weide bestaat. Via het boerenbedrijf die onze weide maait voor hun koeien hebben we zaad kunnen strooien dat overblijft na het voeren van de koeien met het hooi uit de wei. Anders gezegd, in de stal de resten zaad en hooi bij elkaar vegen in grote zakken verzamelen en weer uitstrooien over het land. [singlepic id=128 w=160 h=120 float=] Rondom het huis is de laatste weken de nieuwe septic tank geplaatst. (Een zogenaamde fosse tout eau). Met een apart vetscheidingsfilter voor het afvalwater uit de keuken. Een (grondverzet) bedrijf met grote machines heeft overal sleuven gegraven, buizenstelsel en putten gelegd. De originele grasmat is dan ook een soort zwart werkveld geworden. Maar nu is alles weer aangesloten, dichtgemaakt en kan het gras weer gaan groeien met behulp van wat nieuw graszaad zon warmte en af en toe een beetje regen dan.[nggallery id=13]

Onze eigen wijn van 2009 is mooi van smaak en inmiddels gebotteld, zodat we straks af en toe een flesje kunnen opentrekken en met onze gasten kunnen genieten van wat we gemaakt hebben van de opbrengst van de wijngaard.
Ook de moestuin is al weer opgezet. De spinazie steekt zijn blaadjes al weer boven de grond uit. En ook de sla begint al kleine kropjes te vormen. De voorzaai bakken staan vol miniplantjes en het gevecht met de slakken is al weer begonnen.
Steeds vaker vinden we de weg naar biologische producten. Zaden voor de groentetuin, maar ook steeds meer adressen van biologische winkels.
Wij hebben inmiddels een biologische boer/molenaar bezocht en er versgemalen spelt, rogge, tarwe en boekweit vandaan gehaald. Nu lekker aan het experimenteren met nieuwe broodsoorten. Dan ruikt het in huis ook zo lekker, en de smaak van dit brood is heerlijk
Ook een bezoek aan een lama boerderij waar behalve uitleg over de lama’s en de alpaca’s ook verschillende biologische theesoorten, siropen, jammetjes en meer te koop zijn.
En verder hebben we een grote bio beurs bezocht vooral om meer inzichten te krijgen in het gebruik van ecologische bouwmaterialen. Nu er weer meer kleur in het landschap komt, is het weer een feest om van het buitenleven te genieten. Het geel van de forsythia, roze en wit van de bloesems in de bomen en ook in de koolzaadvelden beginnen de gele bloemetjes te bloeien.Kortom het leven op het franse platteland kan ons nog steeds bekoren!
Vanuit Bourguignon lés Morey een hartelijke groet,

Eric en Jenny

Deel dit bericht:

6 reacties

 1. Cuny van der Hoeven

  Wat leuk Jenny en Eric om zo jullie geweldige stek steeds mooier te zien worden. Dit jaar komt er niets van, maar ik houd jullie in de gaten. Jullie hebben veel werk verzet en er wacht jullie een drukke tijd, maar het zal beslist alle moeite waard zijn.
  Groetjes vanuit Enschede

 2. Leuk! Dit had ik nog niet eens gelezen!
  Ik heb jullie link op mijn web-log gezet 😉

  Liefs!

 3. Wat is het toch heerlijk om op de hoogte te blijven van het wel en wee van ons toekomstige vakantiestekje.
  We verheugen ons erg op de zomer!
  Groetjes,
  Hanneke en Fred
  en compliment voor jullie website!

 4. leuk om te lezen dat jullie “werk in uitvoering” ook mooie resultaten tot gevolg heeft!
  sukses maar weer en hartelijke groeten uit Hengelo,
  Martijn en Jeltje
  Ruben
  Simon

 5. Hallo vrienden

  Wat een veranderingen. Leuk om de foto’s te zien. We zijn nu wel erg benieuwd, gaan we deze zomer bekijken. We zien er naar uit.

  Groet, Herna en Willem

 6. Hoi, wat een klus, maar de camping is al weer bijna klaar om te bewonen zie ik.
  Maar boven moet nog wel het een en ander gebeuren.
  Succes nog maar even, en nog even genieten voor dat het seizoen weer begint.
  Groentjes.

Reageren is niet mogelijk